Και ναι το τεστ είναι θετικό ! Έγκυος ! Το πρώτο μας παιδάκι ειναι καθοδόν . Περνάει το πρώτο τρίμηνο όλα καλά ! Είμαστε σίγουροι πλέον ότι το μωράκι μας μεγαλώνει σωστά και όλα βαδίζουν καλώς ! Κάπου εκεί μαθαίνουμε και το φύλο! Περνάνε άλλοι δύο μήνες, καιρός λοιπόν για τις πρώτες αγορές ! Σίγουρα οι περισσότεροι τα πρώτα πράγματα που αγοράζουμε είναι ρουχαλακια παιχνιδάκια , γενικότερα πράγματα που τα βλέπουμε και φανταζόμαστε το μωράκι μας σε αυτά .
Το επόμενο βήμα είναι οι αγορές για το βρεφικό δωμάτιο. Ο χώρος που θα υποδεχτεί το μωράκι μας αφότου γεννηθεί ! Οι πρώτες αγορές λοιπόν ξεκινούν με τα έπιπλα τα οποία ως συνήθως είναι κούνια , ντουλάπα , συρταριερα – αλλαξιερα. Αυτά είναι τα απαραίτητα , τα υπόλοιπα εξαρτώνται από την θέληση των γονιών να διακοσμήσουν περαιτέρω το δωμάτιο του μωρού .
Αφού λοιπόν έχουμε αγοράσει τα έπιπλα του μωρού μας , είμαστε έτοιμη και για την αγορά των λευκών ειδών της λεγόμενης προίκας του!

Αυτά που θα λέγαμε ότι είναι απαραίτητα για ένα βρεφακι αρχικά κ αργότερα νήπιο είναι τα :
-σεντόνακια . Τρία με τέσσερα σετ τουλάχιστον για αρχή εφόσον τα μωράκια μας λερώνονται συχνά από το γάλα αλλά και για λόγους υγιεινής τα αλλάζουμε συχνότερα από ότι των ενηλίκων.
– κουβέρτες . Σίγουρα για αρχή αγοράζουμε μια χειμερινή και μια λεπτότερη κουβέρτα και αναλόγως εποχής χρησιμοποιούμε την αντίστοιχη.χρειαζομαστε άλλη μια για το καρότσι και για τις εκτός σπίτιου περιπλάνησεις
. – προστατευτική πάντα για την κούνια ή το λίκνο .Η πάντα είναι απαραίτητη για την προστασία του μωρού μας από τα κάγκελα της κούνιας .
-πετσέτες ή καπα μπουρνουζι. Για τα πρώτα μπανάκια απαραίτητο είναι να έχουμε 3-4 πετσέτες οι οποίες πιστέψτε με χρησιμοπουνται όλες καθημερινά . Επίσης χρειάζονται και μικρές πετσετουλες χεριών κυρίως για τον θηλασμό η για την αλλαγή Πάνας .Μεγαλώνοντας χρησιμοποιείται περισσότερο η κάπα .
– σελτεδακια. Από τις γιαγιάδες και τις μαμάδες μασ νομίζω είναι το πρώτο που ακούμε . Είναι όντως απαραίτητα ,είναι αλήθεια . Τα χρησιμοποιούμε κυρίως για την αλλαγή της Πάνας αλλά και για να ακουμπήσουμε το μωράκι μας σε καθίσματα που δεν θέλουμε να έρθει σε επαφή .
-πανουλες σκεπασματος και αγκαλιας. Πλέον οι περισσότερες πάνες αγκαλιας& θηλασμού είναι οι λεγόμενες μουσελίνες . Πανουλες πολλαπλών χρήσεων , για τον θηλασμό ,για αγκαλιές για σκέπασμα στο καρότσι τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά ακόμα και για καλλυμα στο κάθισμα αυτοκινήτου η του ριλαξ.
-σαλιαρες . Πετσετε ή από αδιάβροχο ύφασμα για να κρατάμε στεγνά τα φορμακια τους.
Τα υπόλοιπα όπως πάπλωμα , λούτρινα παιχνίδια ,πανακια νάνι, μαξιλαρακια διακοσμητικά έρχονται και αυτά σε δεύτερευοντες αγορές .

Σαν νέοι γονείς  είναι τόσο μεγάλη η αγωνία και η ανυπομονησία να έρθει το μωράκι μας  και από τον ενθουσιασμό μας σε κάθε κατάστημα που μπαίνουμε θέλουμε.να τα αγοράσουμε όλα . Καλό θα ήταν βέβαια να κάνουμε ένα πλάνο αγορών γιατί στο τέλος τα μισά κ παραπάνω από αυτά που αγοράζουμε δεν τα χρησιμοποιούμε. Ξέρω δεν είναι εύκολο αλλά ας κάνουμε μια προσπάθειά! 

Ελπίζω να σας βοήθησα parents to be … 

Με το καλό τα μωράκια σας ! 

Μαρία Οικονόμου

JomaHome team

Νέο!
Add to cart