Αισίως μπήκε κι ο Μάης σε μια Άνοιξη διαφορετική που σίγουρα θα θυμόμαστε για πάντα. Επειδή, όμως, η ζωή κυλάει, δεν μπορούμε να αποφύγουμε τις κοινωνικές εκδηλώσεις, οι οποίες καραδοκούν να ξεκινήσουν μετά τη λύση όλων των περιοριστικών μέτρων ενόψει καραντίνας. Οι πρώτες από τις εκδηλώσεις που περιμένουν με αγωνία να λάβουν χώρα είναι οι βαφτίσεις. Έτσι, λοιπόν, στο σημερινό άρθρο, φρόντισα να μαζέψω τις πιο πρακτικές και πρωτότυπες ιδέες για δώρα βάπτισης.

Ο πρώτος και βασικός παράγοντας που θα καθορίσει την επιλογή του δώρου μας είναι το budget που θα διαθέσουμε. Αυτό, βεβαίως, έχει να κάνει με την υποχρέωση και τη σχέση που έχουμε με την τιμώμενη οικογένεια. Σημαντικό ρόλο για την επιλογή του δώρου θα παίξει και η ηλικία του μωρού καθώς και το πόσο άνετη σχέση έχουμε με την μητέρα για να ρωτήσουμε ευθέως τι ανάγκες έχουν. Ένας ακόμη καθοριστικός παράγοντας, τον οποίο πρέπει κατά τη γνώμη μου να λαμβάνουμε οπωσδήποτε υπόψιν είναι το που μένει η οικογένεια. Εάν δηλαδή μένουν σε άλλη πόλη ή ακόμη και χώρα από αυτή που θα τελεστεί η βάφτιση, τότε δεν μπορούμε να τους φορτώσουμε με ογκώδη αντικείμενα. Επιπλέον, παρόλο που ακούω συχνά την άποψη ότι το δώρο της βάφτισης πρέπει „να είναι για αργότερα“ κι εν μέρει την ενστερνίζομαι, δεν μπορώ παρά να προτείνω να προσαρμοζόμαστε στην εκάστοτε περίπτωση και τις ανάγκες της. Έτσι, εφόσον γνωρίζουμε ότι το ζευγάρι μένει σε μικρό σπίτι και οι αποθηκευτικοί χώροι αποτελούν πρόβλημα, τότε καλό θα ήταν να αποφύγουμε την αγορά δώρου, το οποίο θα τους φανεί χρήσιμο 3 χρόνια μετά. Αυτά όσον αφορά κάποιους γενικούς κανόνες και αρχές σχετικά με την αγορά του δώρου, πάμε, όμως, τώρα να δούμε πιο συγκεκριμένες ιδέες και προτάσεις.

  • Πρακτικό και οικονομικό δώρο είναι τα χειροποίητα κουκλάκια, τα οποία είναι συνήθως πλεκτά και θα τα βρεις σε πολλά μαγαζιά, αφού τελευταία προτιμούνται συχνά σε αντίθεση με τα συνθετικά λούτρινα κουκλάκια που γνωρίζουμε όλοι. Θα τα βρεις σε διάφορα σχέδια και σε μεγάλο εύρος τιμών ανάλογα με το μέγεθος και το σχέδιο, ενώ παράλληλα,αποτελούν αντικείμενο το οποίο θα κρατήσει το παιδί για πολλά χρόνια.
  • Η ηλικία της βάφτισης είναι η φάση που συνήθως το παιδί „μετακομίζει“ από το δωμάτιο των γονιών στο δικό του δωμάτιο. Εάν γνωρίζεις ότι το δωμάτιο του παιδιού είναι ακόμη ημιτελές, τότε σε συνεννόηση με την μαμά, μπορείς να αγοράσεις κάποιο διακοσμητικό, φωτιστικό, χαλί, σετ καρεκλάκι-τραπεζάκι ή σετ με σεντόνια. Και γιατί λέω σε συνεννόηση με την μαμά; Γιατί το δωμάτιο οφείλει να έχει το στιλ και το ύφος το οποίο έχει επιλέξει η μαμά για το μωράκι της κι αυτό πρέπει να το σεβαστούμε.
Σετ σεντονάκια Jomahome

  • Ένα πολύ πρωτότυπο και χρήσιμο δώρο το οποίο έκανα κι εγώ πρόσφατα και οι γονείς ξετρελάθηκαν είναι το γιογιό, δεδομένου ότι το μωρό θα ξεκινήσει στο προσεχές μέλλον την „προπόνηση“ για την αφαίρεση της πάνας. Μάλιστα, η FisherPrice διαθέτει το πιο έξυπνο γιογιό το οποίο μιμείται τους ήχους και τις λειτουργίες – όπως το καζανάκι και η χρήση του χαρτιού – της τουαλέτας των ενηλίκων. Εάν ωστόσο το παιδί προτιμάει την τουαλέτα των ενηλίκων, το συγκεκριμένο γιογιό έχει αποσπώμενο καπάκι το οποίο εφαρμόζει στην μεγάλη λεκάνη και την κάνει κατάλληλη για παιδιά.
Φορητό γιογιό.
  • Εάν η βάφτιση είναι αρχές καλοκαιριού, τότε είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να πάρεις για το μωρό αντικείμενα θαλάσσης, για παράδειγμα, μαγιό, βρεφικά γυαλιά ηλίου, πετσέτα, αντηλιακό, παιχνίδια για το νερό, σωσίβια ή τέντα για την άμμο. Δώρα που σίγουρα θα λατρέψει τόσο το μωρό όσο και οι γονείς αφού είναι πρακτικά και χρήσιμα.
  • Επίσης σχετική με το μωρό είναι και η επόμενη πρότασή μου η οποία δεν είναι άλλη από μια συνδρομή σε κολυμβητήριο για baby swimming. Ιδανική ευκαιρία να χαρίσεις μερικές αξέχαστες στιγμές στο μωράκι μαζί με τους γονείς του και γιατί όχι να το εισάγεις στο μελλοντικό του χόμπι. Βρες το πιο κοντινό στην οικογένεια κολυμβητήριο και διάλεξε τη συνδρομή που ταιριάζει στο budget σου.
  • Επόμενο δωράκι το οποίο θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο είναι μια τσάντα τύπου νηπιαγωγείου. Το συγκεκριμένο δώρο πραγματικά θα πιάσει τόπο, αφού θα τη χρησιμοποιεί και η μαμά για τις εξόδους του παιδιού, ενώ φυσικά μπορεί να συνοδέψει το παιδί και στην πρώτη μέρα του σχολείου. Παρόμοιο δώρο είναι και η βαλίτσα, ένα αντικείμενο χρήσιμο για πολλά χρόνια για το οποίο είμαι σίγουρη πως η μητέρα θα σε ευγνωμονεί.
  • Εάν το μωράκι βαφτίζεται σε μικρή ηλικία μπορείς να του πάρεις έναν βρεφικό ατμομάγειρα. Υπάρχουν αντίστοιχες συσκευές από πολλές εταιρείες, ωστόσο, έχω ακούσει τα καλύτερα γι’αυτόν της Beaba και της Philipps. Oι συγκεκριμένες συσκευές κάνουν απόψυξη, μαγείρεμα στον ατμό, άλεσμα των τροφών και πολλά άλλα τα οποία θα κάνουν τη ζωή της μαμάς πιο εύκολη και του μωρού πιο νόστιμη.
  • Ένα δώρο για όλη την οικογένεια είναι τα βιβλία γονέων. Τώρα θα μου πεις το μωρό σε τι θα επωφεληθεί από αυτό. Κι όμως! Ενημερωμένοι γονείς μεγαλώνουν χαρούμενα και ολοκληρωμένα παιδιά.

Τέλος, εάν κανένα από τα παραπάνω δώρα δεν σου έκανε το κλικ ή αν νομίζεις πως το συγκεκριμένο μωράκι πραγματικά δε χρειάζεται κάτι τότε μπορείς να κάνεις μια δωρεά με το ποσό που θα διέθετες για τη βάφτιση. Πολλά ιδρύματα και φορείς, όπως το Χαμόγελου του Παιδιού ή το Χατζηκυριάκειο θα εκτιμήσουν και την πιο μικρή προσφορά, ενώ η οικογένεια του νεοφώτιστου θα χαρεί διπλά με το δώρο σου. Κι ας μη ξεχνάμε πως το μυστήριο της βάπτισης είναι η γιορτή της μύησης του παιδιού στο Χριστιανισμό. Συνεπώς το καλύτερο και πιο αντιπροσωπευτικό δώρο δε θα μπορούσε να είναι άλλο από ένα δείγμα αγάπης κι αλληλεγγύης.

Με υπομονή, ελπίδα και αγάπη

Χρύσα Μελάνου

Ευχαριστούμε πολύ το BLOG storytales.gr .

Instagram @storytales.gr @chrysasdiary @elena_aslanidou_

Νέο!
Add to cart